Favágó szelet burgonyapürével, áfonyával

 


Kiváló karácsonyi ebéd, vagy vacsora a favágó szelet! Ha már unjuk a szokásos menüt, vagy csak kipróbálnánk valami újat, akkor nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók 4 főre:

- 1,5 kg csontnélküli tarja

- 1 - 1,5 kg burgonya

- ízlés szerint só, bors

- 1-2 csipetnyi őrölt kömény

- 1 db vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1,5 dl ketchup

- 5-6 evőkanál akácméz

- aszalt vörösáfonya

- aszalt, magozott datolya

- tej, vaj a burgonyapüréhez


Elkészítés:

A tarját szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd vöröshagymával, fokhagymával tepsibe rakjuk. Alufóliával letakarva, a szokásos módon sütjük. 

Közben egy pohárban, vagy tálkában összekeverjük a mézet és ketchupot. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, bekenjük a mézes ketchuppal és alufólia nélkül sütjük tovább. Majd megforgatjuk a hússzeleteket, másik oldalukat is bekenjük és szintén alufólia nélkül, szép pirosra sütjük.

Amíg a hús sül, addig elkészítjük a burgonyapürét a szokásos módon. 1-2 csipetnyi őrölt köménnyel tovább ízesíthetjük.

Tálaláskor adjunk mellé aszalt vörösáfonyát, valamint kimagozott aszalt datolyát! Ezek az ízek nagyszerűen kiegészítik egymást és az aszalt gyümölcsök szuper párost alkotnak mind a burgonyapürével, mind a favágó szelettel!


+Tipp

Az aszalt vörösáfonyát beáztathatjuk rumba, vagy más alkoholba, természetesen csak a felnőttek adagját!

Megéri elkészíteni!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha tetszett, megoszthatod!

Kövess facebookon is! Itt megtalálsz:

Saját Szemmel személyes blog





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?