Favágó szelet burgonyapürével, áfonyával
Kiváló karácsonyi ebéd, vagy vacsora a favágó szelet! Ha már unjuk a szokásos menüt, vagy csak kipróbálnánk valami újat, akkor nézzük, hogyan készül!
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg csontnélküli tarja
- 1 - 1,5 kg burgonya
- ízlés szerint só, bors
- 1-2 csipetnyi őrölt kömény
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl ketchup
- 5-6 evőkanál akácméz
- aszalt vörösáfonya
- aszalt, magozott datolya
- tej, vaj a burgonyapüréhez
Elkészítés:
A tarját szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd vöröshagymával, fokhagymával tepsibe rakjuk. Alufóliával letakarva, a szokásos módon sütjük.
Közben egy pohárban, vagy tálkában összekeverjük a mézet és ketchupot. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, bekenjük a mézes ketchuppal és alufólia nélkül sütjük tovább. Majd megforgatjuk a hússzeleteket, másik oldalukat is bekenjük és szintén alufólia nélkül, szép pirosra sütjük.
Amíg a hús sül, addig elkészítjük a burgonyapürét a szokásos módon. 1-2 csipetnyi őrölt köménnyel tovább ízesíthetjük.
Tálaláskor adjunk mellé aszalt vörösáfonyát, valamint kimagozott aszalt datolyát! Ezek az ízek nagyszerűen kiegészítik egymást és az aszalt gyümölcsök szuper párost alkotnak mind a burgonyapürével, mind a favágó szelettel!
+Tipp
Az aszalt vörösáfonyát beáztathatjuk rumba, vagy más alkoholba, természetesen csak a felnőttek adagját!
Megéri elkészíteni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett, megoszthatod!
Kövess facebookon is! Itt megtalálsz:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése