Hol lakik a boldogság? - Elmondom neked.

  HOL LAKIK A BOLDOGSÁG?          ELMONDOM NEKED



Vajon hol lakik a boldogság? Kérdezzük oly 
gyakran. Ha nem is mondjuk ki hangosan, de szöget üt fejünkbe a gondolat, a megválaszolatlan kérdés. Ki többször, ki kevesebbszer, ki itt, ki ott, de mindannyian keressük a választ.

Persze a boldogság mindenkinek mást jelent. Van, akinek anyagi jólétet, vagy éppen szakmai sikert. Másoknak szerető társat, vagy hű barátot. Nyugalmat, vagy békét...

A boldogságot szinte minden esetben függővé tesszük valamitől, valakitől. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy feltételekhez kötöttük a boldogságot.

Például azt mondtuk:
Boldog leszek, ha jobb munkahelyem lesz.
Boldog leszek, ha lefogyok.
Boldog leszek, ha megismerem a tökéletes nőt/pasit.
Boldog leszek, ha nyerek a lottón....

Aztán ha sikerül is, a boldogság érzése rendszerint elmarad, vagy csupán néhány pillanatig tart. Nem érezzük azt, amit éreznünk kellene!

Bármekkora közhely, amíg nem értjük meg, hogy a boldogság bennünk van, addig nem leszünk boldogok. Ezt megérteni és felismerni viszont nem egy pillanat műve!

Meg kell állnunk, időt szánni magunkra, átgondolni az életünk! Számba venni, mennyi és milyen jó dolgok történtek velünk, valamint mik azok a dolgok, amelyeken szeretnénk változtatni!

S talán itt van a lényeg! Hogy MI min szeretnénk és min tudunk változtatni. Nem a kollégánk, nem a párunk, nem a barátnőnk!
Kizárólag MI!!!
Mert ezt a lépést nem teheti meg helyettünk senki!

Nem könnyű a több évtízedes berögződéseket megváltoztatni, de megteheted és meg is tudod tenni! Figyelj a gondolataidra és koordináld őket!

Tegyük fel, szeretnél nyerni a lottón. Eddig oké, ki ne szeretne nyerni. Azon viszont elgondolkodtál már, mit kezdenél annyi pénzzel? Tudom, utazgatnál, házat, autót vennél. 

Akkor miért van az, hogy az embereknek van házuk, van autójuk, elmennek nyaralni, mégsem boldogok? Érdekes ugye? 

Mert önmagában egy ház, egy autó....nem garancia a boldogságra. Ideig-óráig talán, de sokszor észre sem vesszük, fel sem tűnik, hogy valójában boldogok lehetnénk.

Mert sok esetben az anyagi dolgokkal érzéseket akarunk pótolni, persze ennek nem is vagyunk tudatában. Így aztán lehet luxus házunk, luxus autónk, ha nincs egy igaz barátunk, vagy egy igaz társ, aki mellettünk van, ha nincs lelki békénk, nem leszünk boldogok egy luxus házban sem!

Akkor mégis mit tehetünk?

Ahogy említettem, meg kell állni és gondolkodni! Ne az érzések eredményezzék a gondolataid, hanem fordítva!
Gondolataidból szülessenek érzéseid! 
A folyamat nem egyszerű, nem 2-3 napig tartó munka.

Tehát tetszik, vagy sem, a boldogság ott van benned! Akkor is, ha most ezt nem érzed. Nem várhatod senkitől, hogy boldoggá tegyen, ha te magad, egyedül nem vagy boldog.

A langyos víz mindig kényelmes, de nem eredményez változást. Változtass a gondolataidon és életed rohamos tempóban változni fog! Kezdj hozzá most! Hajrá!











Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?