Mi történik ha kilépsz a komfortzónádból? - Megtegyem?




" Látod? Ő megint megtette, neki megint sikerült. Milyen bátor. Vajon hogy csinálja? De mi van, ha hülyeséget csinálok?"

Csupán néhány gondolat a sokból, ami eszedbe jut, amikor érzed, hogy valamin változtatnod kellene.

Persze azzal is gyakran szembesülsz, hogy ezek megmaradnak gondolati síkon. Mert valójában a legtöbb esetben pontosan tudod és érzed, hogy mikor kellene lépned, mégsem teszed.

Életed egyes szakaszaiban nagyon is örülsz, hogy nem történik semmi különleges, élvezed a nyugalmat. 

Aztán hónapok, vagy évek múlva mindent elsöprő erővel érkezik egy érzés: 
KELL AZ IZGALOM!

Bizony, kell! Mert nem élhetsz meg minden napot langyosnak, szürkének, üresnek. Még akkor sem, ha ez kényelmes és biztosítja nyugalmad!

Te is, én is, mindannyian vágyunk egy kis izgalomra, kalandra, változatosságra. Arra, hogy végre történjen valami. 

Néha pontosan tudod mit szeretnél, de talán nem mered megtenni. Mert mi van, ha nem sikerül? Vagy mi lesz, ha hülyeséget csinálsz? De ezt csak akkor fogod megtudni, ha legalább megpróbálod. Tedd meg! Aztán majd meglátod! 

Aztán van úgy, hogy érzed, kell a változás, de magadnak sem tudod elmagyarázni, pontosan mit is szeretnél, mire vágysz?! Ebben az esetben, egyszerűen járj nyitott szemmel! Igyekezz észrevenni a lehetőségeket és ha előtted a pillanat, ne agyalj, ugorj! Tedd meg!

Hogy ez túl könnyűnek tűnik? Mert az is, csak te komplikálod túl!

 Randizni hívnak, de nem tudod eldönteni, elmenj-e, végül addig-addig agyalsz, míg otthon maradsz. Vagy szeretnél valamit tanulni, de félsz, neked ez nem megy, időd sincs, talán majd egyszer....
Így soha nem fogod elkezdeni!
Valami hosszú ideje nyomaszt, ami nem jó az életedben, már nem okoz örömet. Mégsem változtatsz, mert nem  tudod jó döntést hozol-e. Minden marad a régiben és az életed marad egy nagy kínlódás.

Látod?! Ez történik, ha soha nem lépsz ki a komfortzónádból!!!

Szedd össze magad, legyél kicsit bátrabb, bevállalósabb! Vannak napok, amikor dönteni kell! Tudom, hogy félsz, ezzel én is így voltam! Sőt! Bevallom nehéz volt! Mégis, életem legjobb döntései voltak ezek!!!

Ha azt akarod, hogy jobb legyen az életed, ha kell az izgalom, a változatosság, a siker, akkor lépj ki a komfortzónádból! Mert, ha esetleg nem is sikerül valami, mindenképp tanulsz belőle. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a folyamat közben is lesznek emlékezetes pillanataid.
De hidd el, az esetek nagy részében, az ember nem bánja meg, ha változtat az életén!
 
Azzal is legyél tisztában, hogy bár képes vagy megtenni és nagy valószínűséggel sikerülni fog, a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy eltervezted. Ez persze nem rossz! 

Úgy értem, a végeredmény az lesz, amire vágytál, az út néha kalandosabb! De sebaj! Legalább elmondhatod, hogy megcsináltad, átélhetted....

Ha eldöntötted, hogy kilépsz a komfortzónádból, észre fogod venni, hogy a dolgok amik történnek veled, érted történnek! Terelnek a megfelelő irányba. Életed izgalmasabb, színesebb lesz. 
Rengeteg tapasztalásban lesz részed! Na meg szuper jó emlékekkel gazdagodsz!

Rájössz, hogy kizárólag te voltál a felelős azért, hogy eddig csupán langyos víz volt az életed! Már nem félsz annyira! Pontosan tudod, hogy ha te nem változtatsz, akkor semmi sem fog változni!

Szóval a komfortzóna elhagyása mindenképpen gazdagabbá teszi életed! Ne legyél türelmetlen és kishitű, mert sokszor csak hónapokkal, évekkel később fogod látni, hogy igen, ennek így kellett lennie!
Vágj bele, tedd meg, menj, próbálkozz, ne add fel és meglátod mi történik, ha végre kilépsz a komfortzónádból!
Olyan dolgokat fogsz átélni, amelyekre álmodban sem gondoltál!
Indulj!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?