Agyament szokások? - adj helyet az újnak!


 

Gondolkodtál már azon, mit, miért teszel? Tudatában vagy a szokásaidnak? Maradjon minden a régiben, vagy változtatnod kellene?


Kérdések, melyekre nem is olyan egyszerű a válasz! 

Vagy talán mégis? 

Az biztos, hogy érdemes elgondolkodunk a szokásainkon, s persze azon is, hogy ezek a berögződött tevékenységek milyen hatással vannak az életünkre!

Mire is gondolok?

Például arra, hogy gyermekkorunkban szinte mindannyian gyűjtöttünk valamit. Sőt! Felnőttkorban is hajlamosak vagyunk egy-egy tárgyat, vagy éppen töménytelen mennyiségű tárgyat őrizgetni!


Miért ragaszkodunk a múlthoz?

 Talán mások szemében csupán kacat, minket azonban emlékeztet valakire, vagy valamire! Ezer oka lehet annak, amiért ragaszkodunk bizonyos tárgyakhoz. Ezzel nincs is baj!

Néha azonban érdemes megállnunk és átgondolnunk, valóban szükségünk van arra a sok kacatra, ami körülvesz bennünket? Vagy ez csupán egy rossz szokás?

Képesek vagyunk éveken át őrizgetni egy belépőjegyet, megsárgult képeslapot, levelet, egy szép kavicsot, gyertyát a szülinapi tortáról, kiürült parfümös üveget, 30 évvel ezelőtti szappant, egy csokis papírt csak azért, mert arról eszünkbe jut az illető, akivel együtt majszoltuk...

Agyament szokás ez?

Döntse el mindenki maga! 

Azt viszont fontos tisztázni, hogy amennyiben pozitív változást szeretnénk az életünkben, a közvetlen környezetünkben sem árt rendet tenni! Bizonyos értelemben az a sok haszontalan tárgy,  ami szívünknek oly kedves emlék, valójában csak elveszi az energiánkat, hátráltat bennünket. Leragadunk a múltnál, hiszen valahányszor ránézünk ezekre a tárgyakra, múltunk egy-egy jelenete jut eszünkbe!

Nem előre tekintünk, nem a jövőt tervezzük, nem az újra koncentrálunk, nem fejlődünk, csupán stagnálunk, a múlton merengünk, sóhajtozunk, hogy bezzeg régen milyen jó volt.

Szóval nem azt mondom, hogy azonnal szórj ki mindent, de mindenképpen szelektálj! Döbbenten fogod tapasztalni, hogy mennyi haszontalan dolog vett körül!

Több üres tér lesz a lakásban, átalakulnak a téged körülvevő energiák. Vedd körbe magad olyan tárgyakkal, amelyek a fejlődésedet, a jövődet szolgálják!

Hogy mik ezek a tárgyak?

Először is tudd, hogy mit szeretnél, milyen életre vágysz, mik a terveid, az álmaid!

Kacatok helyett a megüresedett polcra helyezz el olyan könyveket, amelyekből tanulhatsz! Nem porfogónak, hanem azért, mert el is olvasod! Vegyél olyan szobanövényt, amely tisztítja a levegőt! Nem kell minden centimétert telepakolnod! Engedd, hogy fellélegezzen a lakás! Engedd, hogy áramoljon az energia! 

Abban a pillanatban, hogy megszabadulsz a felesleges kacatoktól, elkezdődik egy pozitív változás az életedben! Elkezdődik, hiszen teret adtál az újnak!


Szerző: Szellő Mónika



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?