Karácsonyi muffin - Egyszerű és mennyei!
Karácsony közeledtével egyre többet gondolkodunk, mi legyen az ünnepi menü. Kísérleteztem az ízekkel! Az egyhén sós, hántolt, pirított tökmag nagyon jó párosításnak bizonyult az édes alapanyagokkal!
Nézzük, hogyan készül a karácsonyi muffin!
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tojás
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg dió
- hántolt, szeletelt mandula ízlés szerinti mennyiségben
- 5-7 dkg hántolt, pirított tökmag
- csipet őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
Sütőport, csipetnyi sót, őrölt fahéjat elkeverjük a liszttel. Tojást cukorral, tejjel, olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Diót nem daráljuk, étcsokoládét nem reszeljük, csak apróra vágjuk, majd fakanállal belekeverjük a tökmag felével a masszába. Muffin formába töltjük, tetejére tökmagot, mandulát szórunk. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből 12-14 db lesz! Én minimum dupláját készítem, mert sohasem elég!
Isteni finom, ahogy az étcsokoládé darabok elolvadnak a szánkban, ahogy roppan a tökmag!
Akár főétel után desszertként, akár kávé, forró csokoládé mellé is kínálhatjuk!
Szuper karácsonyi édesség!
További ötletekért, bejegyzésekért látogass el Facebook oldalamra is!
Itt megtalálsz:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése