SAJTOS GOFRI - kukoricapürével újragondolva
A gofri nem csupán édes, de sós változata is nagyon finom. Főleg ha szeretünk a különböző ízekkel kísérletezni!
Ma sajtos gofrit készítettem, kukoricapürével! Az ötlet egyszerűen onnan jött, hogy már régen ettünk gofrit, viszont a kukoricát is megkívántam. Így hát alkottam! Nálam telitalálat volt a kicsit talán furcsa kombináció! Kukorica helyett akár tejföllel is tálalhatjuk!
Nézzük hogyan készül!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1 sütőpor
- só ízlés szerint
- 3 dl tej
- adhatunk hozzá csipetnyi őrölt köményt is
- 1 kukoricakonzerv
-3-4 evőkanál tej
Ebből az adagból kb 20-25 db gofrit tudunk készíteni.
Elkészítés:
Az olvasztott, kihűlt margarint elkeverjük a tojásokkal, reszelt sajttal,tejföllel. A sót és a sütőport / esetleg őrölt köményt / a liszthez adjuk, majd a margarinos masszával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tejet is és gofrisütőben készre sütjük.
Kukoricapüré:
1 kukoricakonzervet 3-4 evőkanál tejjel pépesre turmixoljuk.
A kukoricapürét rákenhetjük a gofrira, de akár mártogathatjuk is!
Finom és laktató!
Próbáljátok ki, én mentem gofrit enni!
KÖVESS FACEBOOKON IS!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése