Karfiolkrémleves - Viszlát tejföl, viszlát liszt!
tejföl és liszt nélkül!
Ahány ház, annyi szokás! Ez valóban így van, éppen ezért megosztom Veletek, hogyan készül nálunk a karfiolkrémleves!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 2 db közepes/ nagy burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- pár szem dió
- pirított tökmag
- ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt kömény, őrölt bors, kurkuma, petrezselyem levél.
Krumplit, karfiolt megmossuk, apróra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hozzáadjuk ízlés szerint a fokhagymát, sót, ételízesítőt, őrölt köményt, őrölt borsot, kurkumát és addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
Még forrón turmixoljuk! Ahogy hűl, egyre sűrűbb lesz!
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, pirított tökmaggal, néhány szem dióval.
A krémes állaghoz tökéletesen passzolnak a finoman ropogó magvak!
Jó étvágyat!
Ha tetszett megoszthatod!
Kövess facebookon is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése