Karfiolkrémleves - Viszlát tejföl, viszlát liszt!


Karfiolkrémleves

tejföl és liszt nélkül! 


Ahány ház, annyi szokás! Ez valóban így van, éppen ezért megosztom Veletek, hogyan készül nálunk a karfiolkrémleves!


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 közepes nagyságú karfiol

- 2 db közepes/ nagy burgonya

- 2 gerezd fokhagyma

- pár szem dió

- pirított tökmag

- ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt kömény, őrölt bors, kurkuma, petrezselyem levél.


Krumplit, karfiolt megmossuk, apróra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hozzáadjuk ízlés szerint a fokhagymát, sót, ételízesítőt, őrölt köményt, őrölt borsot, kurkumát és addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.

Még forrón turmixoljuk! Ahogy hűl, egyre sűrűbb lesz!

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, pirított tökmaggal, néhány szem dióval.

A krémes állaghoz tökéletesen passzolnak a finoman ropogó magvak!

Jó étvágyat!

Ha tetszett megoszthatod!

Kövess facebookon is!

Saját Szemmel személyes blog


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?