Így tehetsz jót magaddal és másokkal is!


 

Amikor azt mondják, az adakozás nem pénz kérdése, akkor sokunkban felmegy a " pumpa"! Talán mert bele sem gondolunk igazán. Belénk rögzült, hogy csak a nagy emberek engedhetik meg maguknak, hogy másokon segítsenek.

Először is, senki nem mondta, hogy kizárólag a milliós adományok számítanak adakozásnak, másrészt mindenkinek van annyi és van olyan, amennyit és amit nélkülözni tud, anélkül, hogy hiányérzete támadna az adakozás miatt!

Mire is gondolok?
Nézzük!

Sajnos a jelenlegi járvány miatt egyre többen és egyre több időt töltünk otthon. De ha már így alakult, a szeretet ünnepe pedig megállíthatatlanul közeleg, akkor akár tehetnénk is valamit másokért. Azokért a gyermekekért, családokért, akiknek az átlagnál is kevesebb jutott!

- Hogyan? Hiszen nekünk sincs sok! - szólal meg ilyenkor egy hang valahol mélyen, legbelül.

Például úgy, hogy rendet teszünk otthonunkban!
Lomtalanítunk, selejtezünk, rendszerezünk.
Nézzünk át mindent!
A ruhatárunkat, a könyveinket, régi játékokat, apró kacatokat, megunt, nem használt eszközeinket...

Ha ezt megtesszük, biztos találunk olyat, amitől szívesen megszabadulnánk. Ezeket a tárgyakat, ruhákat úgyis kidobnánk, akkor inkább adjuk a rászorulóknak!!!

Természetesen nem arról van szó, hogy erőszakkal váljunk meg kedvenc könyvünktől. Sokkal inkább arról, ha tudjuk, hogy azt a könyvet már olvastuk és évek óta csak porfogó, sohasem kerül le a polcról, akkor valószínűleg ezután sem fog hiányozni.

A hangsúly pedig valóban azon van, hogy olyan dolgokat adományozzunk, amelyek után nem lesz hiányérzetünk. 

Meg fogunk lepődni, mennyi mindent őrizgetünk, amire már nincs is szükségünk.

Az sem elhagyagolható szempont, hogy ezáltal nem csak másokkal teszünk jót, de otthonunkban is rendet teremtünk. Helyet adunk az újnak. Fellélegzik a lakás és vele együtt mi is!

Azt gondolod egy jó állapotban lévő, de divatjamúlt kabát nem okoz örömet annak, aki fázik? Hogy egy régi könyv fellapozása semmit nem jelent annak, aki évek óta nem tudott könyvet venni?

Pedig bizony nagy örömet okozhatunk a legapróbb adakozással is, ezáltal örömet szerezve másoknak és magunknak is!

Mindannyian tehetünk azért, hogy minél több embernek legyen szebb karácsonya! Azért, hogy a szeretet ünnepén valóban adjunk egy kis szeretetet, bármilyen formában!

További bejegyzéseket olvashatsz a blogon! Facebookon is megtalálsz:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?