FÉNY DERÜL A TITOKRA! MI TÖRTÉNIK A MASZK MÖGÖTT?


Pixabay


SZÓRAKOZTATÓ TÖRTÉNET EGY KÉNYES HELYZETBEN! HÓNAPOK ÓTA MASZKBAN ÉLÜNK, AMIBŐL MÁR ELEGÜNK VAN! FRUSZTRÁLTAK, FÁRADTAK, FÁSULTAK VAGYUNK A KIALAKULT HELYZETTŐL! 


Vannak, akiket teljesen hidegen hagy a maszk viselése és vannak, akik úton-útfélen hordják. Nem csupán az üzletekben és tömegközlekedés alkalmával, de akár az autóban is, akkor is, ha egyedül utaznak! 

Eléggé gyakran találom magam maszk mögé bújva , egyrészt a munkám miatt, másrészt, mert naponta buszozok.  A maszk mögött töltött percek, vagy órák azonban néha vicces, vagy szórakoztató formát öltenek. Ezen pillanatok néhány "tünetét" én is felfedeztem magamon. 

Néhány pillanat A MASZK MÖGÖTT!

Például, amikor este hazafelé veszem az irányt és nagy lendülettel ugrok fel a buszra, felkiáltva magamban: 
-Végre mehetek haza!
Aztán ahogy elindul a busz, a lelkesedést rendszerint átveszi valami álomkór. Furcsa, az ember egész áldott nap nem ásítozik, bezzeg a buszon...
Komolyan mondom, fél percenként! Gondolj bele, maszk nélkül egész úton mozgásba lenne a kezem, miután minden ásításnál a számhoz emelném! De így maszkban? Meg sem mozdulok, csak ásítozok, míg haza nem érek.


Vagy amikor dolgozok! Mindkét kezem tele, az orrom viszont viszket. Mit nem adnék érte, ha megdörzsölhetném! Ha nem lenne rajtam MASZK, embertelen szenvedésnek lennék kitéve! De így? Addig fintorgok az orrommal, ameddig csak akarok, úgysem látják. Mekkora megkönnyebbülés!

Áldásos tud lenni abban az esetben is, amikor X vagy Y értetlen és többször kell valamit elmondani. Maszk nélkül hatalmas önfegyelemre lenne szükségem! Így viszont?! Nyugodtan vághatok pofákak, félrehúzhatom a számat, úgysem látják. Csak arra kell összpontosítani, hogy a szemeinket ne forgassuk, mert akkor lebuktunk!

Vagy amikor megyek az utcán és valaki feltünően megbámul, vagy éppen furcsán néz rám! Akkor nyugodtan megjegyezthetem, hogy: 
- Na, mi olyan érdekes?
Úgysem látja és hallja, ha csak nem ordítok rá! ;)

Ugyanez a helyzet, amikor köszönsz és nem köszönnek vissza! Ez a szituáció mindenkinek ismerős. Olyankor legszívesebben megjegyeznénk, hogy:
- Akkor ne is köszönj!
Abban az esetben, ha maszkot viselsz, nyugodtan morogj, mond ki! Micsoda megkönnyebülés!

Na de félreértés ne essék, eszembe sincs poént csinálni a jelenlegi helyzetből! Sokkal inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy némi humorral elviselhetőbbé tehetjük a mindennapokat! Főképpen A MASZK MÖGÖTT töltött perceket. 

Ha tetszett, megoszthatod!

Kövess facebookon is!


Fotó: Pixabay

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?