AKIK KIMARADTAK A KARANTÉNBÓL



Az elmúlt hetekben, hónapokban rengeteget olvashattunk arról, milyen jó, vagy éppen milyen rossz otthon lenni. De mi van azokkal, akik kimaradtak a karanténból?

2020, legalábbis ami az eddigieket illeti, alaposan feladta a leckét mindenkinek! A Covid-19 járvány miatt életünk hatalmasat fordult, sőt, néha mi is kifordultunk önmagunkból!

Sokan hetekre, hónapokra a négy fal közé kényszerültek. Nyilván egy értelmes ember sem irigyelte a helyzetüket. A családokat nem csupán anyagilag viselte meg a karanténban töltött idő. A bizonytalanság, a szociális élet hiánya idegileg, lelkileg is mélypontra küldte az embereket.

Vannak azonban sokan, akik kimaradtak a karanténból. Róluk valahogy elfeledkeztünk. Maximum tapsoltunk nekik, amivel, valljuk be, sokat nem segítettünk. 

Minden elismerésem és tiszteletem az egészségügyben dolgozóknak! Természetesen voltak/vannak mások is, akik kőkeményen végigdolgozták az elmúlt heteket. 

Akik otthon voltak, őket irigyelték, amiért dolgozhattak. Akik dolgoztak, szívesebben maradtak volna otthon. Az biztos, hogy akik kimaradtak a karanténból, azok is sokkal nehezebben élték meg a mindennapokat.

Hiszen hiába voltak otthon a családtagok, ha ők ugyanúgy eljártak dolgozni. Hihetetlenül nagy stresszt okozott a tudat, hogy a családjukra is vigyázniuk kellett, meg dolgozni is el kellett menni! Ők ugyanúgy féltek, mint azok, akik otthon maradtak. Ők ugyanúgy feltették maguknak a kérdést minden áldott nap, vajon mi lesz holnap?! 

És vannak sokan, akik talán megtehették volna, hogy  otthon maradnak, de tudták szükség van rájuk,  a munkájukra. Akik nélkül még több nehézséggel találtuk volna szembe magunkat!

Szóval mindenki, aki az elmúlt heteket végigdolgozta, legyen büszke magára! Arra, hogy legyűrve félelmeit, aggódását, nap mint nap értéket teremtett a munkájával!
Köszönjük mindenkinek, aki dolgozott és ezáltal bármilyen módon és formában, de könnyebbé tette a karanténban töltött napokat!









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?