Akik csak elvesznek, de sohasem adnak



Botlottál már olyan emberbe,  aki mindig csak elvett, de sohasem adott?
Ne engedd, hogy tönkretegyenek ezek az alakok!

Megismered és megszereted. Sőt! Mielőtt igazán megismernéd, már bele is szerettél. Gyorsabban mint kellene, gyorsabban mint ahogy egyébként. 

Talán mert annyira vonzó, kedves, elragadó, sármos... Magad sem tudod miért. 

Szinte semmit sem tett azért, hogy bolondulj érte. Egyszerűen jött és te nem tudtál elmenni mellette érzelmek nélkül.

Izgatott vagy mellette és persze büszke, hogy téged választott. Pedig nem is ő választott téged. Mert neki mindegy. Számára nincs jelentősége annak, hogy éppen te töltöd ki a napjait, vagy valaki más.

Hív és te ott vagy. Ha te hívod, nem biztos, hogy ráér. Ha bújni szeretnél, ő nem annyira. Ha szexet akar, te a kedvében jársz. Ha valami nyomja a lelkét, tudja hol keressen és elvárja, hogy meghallgasd. Te nem tudod elmondani mi bánt, mert neki fontosabb dolga van. 

Sokáig nem panaszkodsz, talán észre sem veszed, hogy ő bizony csak elvesz, de adni sohasem akar.

Mert ő egyszerűen ilyen. Tudja és élvezi, hogy vonzó, hogy szexi, hogy bolondulnak érte, mint ahogy  persze te is. Mi mást tenne, mint, hogy kihasználja.

Ma talán veled van, holnap meg mással. Te viszont egyre jobban szenvedsz. Mert te adni is szeretnél. Nem valakinek, hanem neki. De neki nem kell. Az nem, amit te szeretnél adni. Csak az, amit ő akar kapni.

Egy ilyen kapcsolatból nem keveredhetsz ki győztesen. Amit nyerhetsz, az csupán keserű tapasztalat

Ami utána marad, az hosszú időre megváltoztat. Úgy érzed, nem vagy elég jó, nem vagy értékes. Elveszi minden önbizalmad. Azt gondolod, te csupán ennyit érdemeltél....

Sokszor évek telnek el, mire önértékelésed újra a régi lesz. Ezért aztán jól gondold meg! Kell-e neked egy olyan ember, aki mindig csak elvesz, de adni sohasem akar?!

Mert te ennél sokkal értékesebb vagy! Ne pazarold a szereteted átutazókra! Inkább legyél kicsit egyedül! Tudj kivárni! 

Hiába gondolod, a szerelem nem mindig egy villámcsapás! Nem szerethetsz valakit, akit nem is ismersz! Az csupán vonzalom, vagy vágy. Igazán szeretni csak akkor tudsz, ha valóban ismered a másikat.

Te egy nagyszerű ember vagy, aki mellé meg fog érkezni az, aki nem csupán elvenni akar. Legyen türelmed és ha megérkezik,  tanulj meg elfogadni! Elfogadni azt, amit eddig csak te adtál, amit mások csak elvettek, de adni sohasem akartak!


Szerző: Szellő Mónika
Fotó: Pixabay






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?