Ha nem tanulsz meg sodródni, sohasem leszel boldog!




Mindent pontosan megtervezünk, felelősségteljesen élünk. Eleget teszünk munkahelyi és otthoni kötelezettségeinknek. Sokszor mégsem értjük, miért nem vagyunk boldogok.

Az emberek egy része folyton a  boldogságot kutatja. Mindent megtesznek azért, hogy az események tökéletesen alakuljanak, a várva várt boldogságot mégsem tudják átélni.

Na és van, aki nem töri magát, egyszerűen csak sodródik.  Talán tervei, céljai sincsenek. Legalábbis úgy tűnik, nem kell sokat erőlködnie, mégis boldog.

Ilyenkor aztán féltékenyek vagyunk, irigykedünk, bosszankodunk. Mert hát, hogy van az, hogy megint annak sikerülnek a dolgai, aki egyszerűen csak hagyja, hogy sodorják az események.

Eszünkbe sem jut, mennyire rágörcsölünk erre a boldogság témára. Ott legbelül, nem hisszük, hogy nekünk is jár az a sok jó, inkább csak akarjuk. Görcsösen! Ez a baj!

Észre sem vesszük azt a sok szépet, ami körülvesz bennünket, inkább kergetjük az elképzelt boldogságot. Ami talán nem is létezik. Vagy nem abban a formában, ahogy elképzeltük.

Gondolj csak bele! Ha feszültség, görcsösség árad belőled, mi mást kaphatnál vissza?! Amikor aztán valami jó történik veled, csodálkozol, hogy hiszen most eszedbe sem jutott. Nem is gondoltál rá, hogy megtörténhet.

Valóban. Nem görcsöltél, egyszerűen hagytad, hogy kicsit sodorjon az élet. Pozitív volt a kisugárzásod, laza és könnyed voltál. Ez a lényeg!

Senki nem mondta, hogy ne legyenek álmaid, terveid, céljaid. Legyenek! De talán nem feltétlenül kell életed minden pillanatát megtervezned! Abba csak belefárad tested, lelked, szellemed.

Van úgy, hogy az élet utadba sodor egy lehetőséget, te pedig választhatsz! Fejest ugrassz, vagy töprengsz? Na ilyenkor szoktál megtorpanni és amíg agyalsz, hogy vajon boldog leszel-e, addig a lehetőség már el is száguldott melletted.

Akkor ez most kinek a hibája volt? A sors tehet róla? Nem hinném. Miért hiszed, hogy a boldogságért mindig meg kell szenvedni? A boldogsághoz mindenkinek joga van, neked is!

Ha valamit félsz megtenni, mert "váratlanul" ért a lehetőség, meg aztán mi lesz, hogyan lesz, egyáltalán jó lesz-e, akkor javasolnám, hogy tedd meg! Ha van bátorságod sodródni, a lehetőségek is megtalálnak.

Nem hiszed? Tegyük fel, te már rég eldöntötted, hogy bármi lesz, mindig jobbra kanyarodsz! Így aztán észre sem veszed a bal kanyarokat. Balra kanyarodni meg főleg nem fogsz! De mi van, ha most a bal kanyart kellene választanod, mert a boldogság azon az úton található?!

Érted mire gondolok? Miközben a boldogságot kergeted, észre sem veszed, hogy simán boldog lehetnél, ha kicsit hagynád, hogy sodorjon az élet! 

Néha megengedheted magadnak, hogy takarítás helyett olvass egy kicsit. Munka után sétálj  a városban! Ülj le egy vízpartra és egyszerűen csak gyönyörködj a kilátásban! Ha randira hívnak, ne azon görcsölj, hogy húsz év múlva is együtt lesztek-e! 

Ha megadod magadnak az esélyt, hogy átéld ezeket a pillanatokat, ha engeded, hogy kicsit sodorjon az élet, a boldogság rád fog találni!

S, hogy mi lesz akkor? Csodálkozni fogsz, hogy ez ilyen egyszerűen működik. Próbáld ki!

Facebookon is megtalálsz!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?