Miért jó, ha van motivációs táblád? - Készítsd el könnyedén!




Hallottál már a motivációs tábláról?
Vannak, akik évek óta használják, egyfajta segítségként a terveik, vágyaik eléréséhez.
Egyáltalán mi a célja és hogyan készítheted el?


Mi a lényege a motivációs táblának?

A motivációs tábla lényege, hogy akár újságból kivágott képeket, akár fotókat ragaszthatsz, vagy tűzhetsz ki rá. 
Fontos, hogy ezek a képek tükrözzék céljaidat, vágyaidat, terveidet, álmaidat.

Ha például szeretnél valahova elutazni, szerezz be egy képet, vagy fotót, arról a helyről. Ha konkrét elképzelésed van, hogy milyen autót szeretnél vásárolni, akkor legyen róla egy képed. 

Mindegy milyen példát hozok fel. A lényeg, hogy vágyad tárgya szerepeljen a motivációs tábládon!

Miben segít?

Amikor valamit szeretnénk elérni, megvalósítani, akkor akár tudatosan, akár nem, de gyakran elképzeljük. Mondhatnánk azt is, álmodozunk. Persze mindig nagyobb eséllyel és gyorsabban fog megvalósulni, ha tudatosan és gyakran gondolunk rá!

Itt azért megjegyezném, sokan  azt hiszik, elég, ha álmodoznak. Aztán csodálkoznak, hogy semmi sem sikerül. Vágyainkat, céljainkat abban az esetben tudjuk megteremteni, elérni, ha teszünk érte!
Csak és kizárólag mi! Nem pedig másoktól várjuk a csodát!

Hogyan segít?
Nézz rá minden nap!

Amikor nem csupán a fejedben létezik az a bizonyos vágy, de látod is magad előtt, például egy fotón, akkor valósághűbb, kézzelfoghatóbb, könnyebben elérhetőnek tűnik.

Vannak napok, amikor elfelejtjük mit is szeretnénk. Nem hiszünk benne, hogy elérhetjük, hogy sikerülni fog. Nincs motiváció, nincs lelkesedés...

Akkor nézz rá a motivációs tábládra és rögtön tudni fogod, miért harcoltál, küzdöttél heteken, vagy hónapokon át!
Ez hatalmas lendületet és kitartást ad. Eszedbe juttatja, hogy tovább kell küzdened! 

Talán már majdnem megvan a nyaralás ára, de el is feledkeztél róla, egyéb gondjaid miatt. Ha nem mész el nyaralni, hidd el, az a pénz akkor is elfogy! Ez biztos!

Ha viszont ránézel a motivációs tábládon a képre, újra érezni fogod a vágyat, hogy te bizony szeretnél oda eljutni. Talán már csak egy hét, vagy egy hónap kell ahhoz, hogy félre tudd tenni a hiányzó összeget és a vágyad valóra válhat.

Adj magadnak időt!

Nagyon fontos, hogy ne legyenek irreális elvárásaid! Azért mert ma kiragasztod a fotót, holnap még nem fog valóra válni! Az a legjobb, amikor csak 3-4 célt tűzöl ki és mondjuk adsz magadnak 1 évet. Adj magadnak időt! Persze ne a napokat számold, hogy mikor telik el az 1 év! Ezt az időt használd hatékonyan! Tegyél meg minden tőled telhetőt! Nézz rá minden áldott nap és tudd, hogy képes vagy elérni a célodat!


Mire vágysz?

Tévedés azt hinni, hogy csak luxus autóra, luxus lakásra, luxus nyaralásra vágyunk! Lehet, hogy fogyni szeretnél, vagy éppen valamit sportolni. Esetleg van egy hobbid, amivel szeretnél többet foglalkozni. Szeretnél nyelvet tanulni, vagy egy új szakmát. Vágysz egy igaz barátra, vagy szerelemre. Egy szép kertre, nyugodt életre... 
Bármi lehet a célod!
Keress ennek megfelelő képeket!

Egy példa, hogyan készítsd el a motivációs táblád!

A legegyszerűbb, ha veszel egy parafa táblát. Nyomtatsz ki néhány fotót, vagy újságból kivágsz egy képet, amin vágyad tárgya látható és felragasztod, vagy kitűzöd!

Ha szeretsz alkotni, el is készítheted! Én például találtam a garázsban farost lemezt.


Lemostam, megszárítottam és pillanatragasztóval összeragasztottam. 


Akrilfestékem volt otthon, de ha neked nincs, könnyen be tudod szerezni, vagy használhatsz vízfestéket is!



Tetszés szerint lefested. Mindegy, hogy csupán egy színt használsz, vagy többet. Én először lekentem fehérre, aztán kék és lila színt adtam hozzá. Végül több  helyre kentem ezüst színből, így fényesebb, csillogóbb lett.


24 óra száradás után felkerülhetnek a képek, fotók. Természetesen a virágokat csak dekorációnak használtam. Még nem találtam meg minden képet, ami majd felkerül.

Próbáld ki!

Kezdheted egészen apró célokkal, amelyek megvalósításához nem kell sok idő. A lényeg, hogy nézz rá minden nap és érezd a lelkesedést! Tudd, hogy képes vagy elérni! 

Ha elkészítetted, oszd meg velünk bátran!
Meglátod, nem csupán jó móka, de hatalmas lendületet ad céljaid eléréséhez!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?