Egy apró ország -elképesztő luxus



Éveken át vezette a világ leggazdagabb országainak listáját. Ha jól tudom, ma már Luxemburg dícsekedhet ezzel a címmel. Ettől függetlenül, ma is elképesztő luxusban élnek.

Ha megkérdeznék tőlünk, mit tudunk Katarról, sokan csak néznénk, tanácstalanul. Pedig ez a pici állam, évekig a világ leggazdagabb országa volt. Bizonyos források szerint ma is a leggazdagabb, más források szerint már nem az első helyen szerepel.


Ettől függetlenül elképesztő luxusban élnek itt az emberek. Nyilván, mint minden országban, itt is vannak tehetősebb és szerényebb körülmények között élők. Azért nézzünk néhány érdekességet!

KATAR

Katar a Perzsa-öbölbe nyúló, Katari-félszigeten található. Fővárosa Doha, hivatalos nyelve pedig az arab. Persze az angol is beszélt nyelv az országban. Területe, Magyarország kb kilenced része.

Gazdagságát a kőolaj - és földgáz készletének köszönheti. Az elmúlt évtízedekben eszméletlen fejlődés ment végbe, ebben a pici államban. A világ egyik legzordabb helyén, ahol nem is olyan régen, csupán a kietlen puszta tárult a szemünk elé, ma már csillogás és  luxus uralkodik. 


A világ legelegánsabb szállodáiban szállhatunk meg, luxus körülmények között. Ha bevásárolni megyünk, azzal sem kell bajlódnunk, hogy elpakoljunk a táskánkba, vagy vissza a bevásárlókocsiba, ezt is megteszik helyettünk. 

A Katarban élő emberek nagy része külföldi. Mivel sokféle nemzet él itt, így szinte minden nemzet konyhája jelen van. Étkezhetünk olcsóbb helyen, vagy éppen sztárséfek is elkészíthetik, amit megkívánunk.

Bár itt sem sikerül mindenkinek meggazdagodnia, vagy feljebb jutnia a ranglétrán, mégis az EU-s fizetésekhez viszonyítva is jól lehet keresni.


Katarban nincs ÁFA, nincs jövedelemadó! A benzin olcsó, parkolási díj pedig nincs. Magas színvonalú az oktatás. A közbiztonság kiemelkedő. Nem kell attól tartanunk, hogy meglopnak bennünket. Sőt! Ha valamit elveszítenénk, azt nagy eséllyel visszakaphatjuk a talált tárgyak osztályán.

Katar államnak saját légitársasága van, a Qatar Airways. Többször is elnyerte a világ legjobb légitársasága címet! 

Katart három oldalról is tenger veszi körül. Így a vízi sportok szerelmesei sem unatkoznak. Strandolhatunk , megpihenhetünk a pálmafák árnyékában, de akár hajózhatunk is. Nyáron szinte elviselhetetlen a hőség, a forró szél. Így napközben senkit sem látni az utcákon. Éppen ezért nem meglepő, hogy nyüzsgő éjszakai életet élnek.


Ha valaki eltöltene néhány napot Katarban, akkor elárulom, hogy Budapestről van közvetlen járat, amivel 6 órányi repülés után már landolhatunk és megcsodálhatjuk a luxust!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?