Ezért kellene felnőtt korban is leírni...






Nem kell regényt írnod! Napi 4-5 mondat, amit papírra vetsz, és rövid idő alatt pozitív változásokat fedezhetsz fel az életedben!
De vajon miért kellene nekünk, felnőtteknek is naplót írnunk?

Sokan azt gondolják, hogy naplót írni gyerekes dolog. Pláne azok, akiknek a legnagyobb szüksége lenne pozitív változásra!

Gyermekkorodban talán neked is volt egy titkos naplód, vagy füzeted, amibe gyakran leírtad a gondolataidat. Ahogy aztán felnőttél, el is feledkeztél róla. Pedig hasznosabb, mint gondolnád!

Rengeteg előnye van. Nem csupán lelkünknek, de  egészségünknek is jót tesz, ha rendszeresen kiírjuk magunkból gondolatainkat.


ŐSZINTE LEHETSZ

Miközben naplót írsz, valójában önmagaddal beszélgetsz. Van,  amit senkinek sem tudunk, vagy nem akarunk elmondani. Önmagaddal viszont bátran megoszthatod! Nem az a lényeg, hogy mesébe illő legyen, hanem kendőzetlenül őszinte. Ennek a későbbiek folyamán nagy hasznát veszed!


STRESSZ LEKÜZDÉSE

Amikor szomorú vagy, valami nem sikerül, megbántanak, írd  le! Bármi történjen veled, ha leírod, az segít feldolgozni a stresszt, a negatív élményeket. Megszabadít a feszültségtől. Visszaolvasva pedig gyakran rájössz, mi volt a valódi probléma. Sőt, könnyebben fogsz megoldást találni.  A stressz, amit kiírsz magadból, nem mérgezi tovább egészséged!


FELSZABADÍT

Sokszor nincs szükségünk másra, mint egy jó beszélgetésre. Erre azonban nem mindig van lehetőség. Az is előfordul, hogy egy jó barátnak sem mondjuk el teljesen őszintén a történteket.
Ha leírod, az felszabadít, megkönnyebbülsz. Szabadabbnak érzed magad.


ÖNISMERET

Ha rendszeresen leírod a gondolataidat, azáltal jobban megismered önmagad. Időközönként olvasd vissza és meg fogsz lepődni! Látni fogod, mennyit változtál, fejlődtél. Vagy esetleg rájössz, még mindig egy helyben toporogsz. Ez pedig ösztönözni fog arra, hogy végre lépj valamit.


A ROSSZ INKÁBB SZÜKSÉGES

Ha már hosszabb ideje, rendszeresen írsz, rájössz, a rossz dolgok is a te érdekedet szolgálták! Ez pedig nem hit kérdése. Amikor negatív dolog történik velünk, gyakran kérdezzük: " - Miért pont én?"

Aztán hónapok, vagy évek múlva rájövünk, mégis így kellett történnie, így volt jó. Ha akkor nem következett volna be az, ami bekövetkezett, talán még mindig egy rossz kapcsolatban élnél. Még mindig ott dolgoznál, ahol sohasem szerettél dolgozni...
Az írás segít, hogy más színben lásd, a múltad!


A SIKERHEZ VEZETŐ ÚT

Tudtad, hogy a sikeres emberek rendszeresen írnak? Ahogy már említettem, nem kell feltétlenül naplót vezetned, de naponta írj néhány mondatot. Készíts minden hónapban költségvetést! Sokkal jobban átlátod, mire, mennyit költöttél. Segít abban, hogy nagyobb megtakarítást érj el.
Írd le, mit fogsz másnap csinálni! Ezáltal jobban be tudod osztani az idődet, így több idő és energia jut tanulásra, pihenésre, vagy éppen pénzed gyarapítására.


AZ ÍRÁS HATALMA

A sikeres, gazdag emberek nem véletlenül írnak, jegyzetelnek! Amikor valamit szeretnél elérni, megvalósítani, mindig írd le! A leírt gondolatok sokkal nagyobb eséllyel valósulnak meg! Ne felejtsd el papírra vetni mindazt, amiért hálás vagy!

Természetesen a felsoroltakon kívül, még sok előnye lehet annak, ha rendszeresen feljegyzed gondolataidat. Örömöd, bánatod, mindent. Tegyél egy próbát!
Ha hiszed, ha nem, gondolataidnak valóban hatalma van. Viszont azt se feledd, hogy gondolataidat te irányítod!

Minél gyakrabban gondolsz jó dolgokra, minél gyakrabban írod le pozitív gondolataidat, annál nagyobb az esélye, hogy megvalósulnak.

Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy céljaink elérése érdekében tennünk is kell!

Kövess facebookon is!













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?