A "nincs egy göncöm sem" kijelentés valódi oka - a probléma megoldása





Nők milliói állnak nap mint nap a gardrób előtt tanácstalanul, mondván:
- NINCS EGY GÖNCÖM SEM! - miközben a bőség zavarával küzdenek. Akkor mégis mi a probléma és mi a megoldás?


Bizonyára Te is pontosan tudod, milyen bosszantó és elkeserítő, amikor már végképp nem tudod kiválasztani a megfelelő ruhát. Amikor aztán a tízediket is felpróbálod és lassan az összes ruha a földön, vagy az ágyon hever, akkor csak mégjobban felmegy benned a pumpa.  

Végül felkapsz valamit, amiben vagy nem  érzed jól magad, vagy kényelmetlen. Lóg rajtad, esetleg túl szűk. Nem tetszik a színe, túl vastag, vagy fázol benne, nem alkalomhoz illő, kihívó, vagy éppen szürke egérnek látod magad....
Így aztán az egész napod el van cseszve!

A " nincs egy göncöm sem" kijelentés, valójában nem a ruhákról és nem a ruhák ellen szól! Sokkal inkább rólad! Arról, ami ott mélyen lapul benned és arról, ami hiányzik belőled! 

Mégis miről beszélek?

Nézzünk egy egyszerű példát!  

Amennyiben hivatalos ügyben van jelenésed valahol, egyszerűen felvehetnél egy fehér blúzt, sötét színű nadrággal. Akár randira, akár barátnős csavargásra készülsz, választhatsz virágmintás nyári ruhát, vagy akár farmert. Le kell ugranod kenyeret venni? Miért ne mehetnél kényelmes, sportos naciban, polóban? Tuti, hogy a te gardróbodban is megtalálhatóak ezek a darabok. Tehát nyugodj meg, van mit felvenned! 

Van viszont 3 probléma, amivel jó, ha tisztában vagy!

MEGFELELÉSI KÉNYSZER!

Amikor elnyomod saját vágyaidat, elképzeléseidet, mert mi van ha megszólnak, kinevetnek, régimódinak, vagy feltűnési mániában szenvedőnek tartanak!!! Leegyszerűsítve, a saját elvárásaidat szembe állítod mások feltételezett elvárásaival! Ebből születik a tanácstalanság. Nem tudod eldönteni kinek és hogyan felelj meg. Ezért érzed úgy, hogy nincs egy göncöd sem!


ÖNBIZALOMHIÁNY!

Talán a legtöbb nőt érintő probléma! Bármelyik ruhádat választanád, egyikben sem éreznéd jól magad!!! Mert azt gondolod kövér vagy, nem emeli ki a darázs derekad, nagy benne a segged, nem hangsúlyozza a melled és folytathatnák tovább a felsorolást. Megint csak nem az a probléma, hogy nincs egy göncöd sem,  sokkal inkább az, hogy saját magaddal nem vagy kibékülve!


BEFOLYÁSOLHATÓ VAGY!

Szinte látom magam előtt ahogy tiltakozol, hogy te aztán nem vagy befolyásolható. Pedig az vagy, hidd el! Tudod miért? Mert miközben azon agyalsz, hogy mégis melyik ruhádat válaszd, az jár a fejedben, mások mit viselnek, mi a divat. 
Az általad felvenni kívánt ruha trendi, vagy sem...Mit visel a barátnőd, a szomszédod, a kolléganőd...Végül így jutsz el megint ahhoz a téves megállapításhoz, hogy nincs egy göncöd sem.


MEGOLDÁS!!!

Könnyű ám kijelenteni, hogy mától van önbizalmam, nem érdekel mások véleménye és az sem, mit viselnek! Tudjuk, hogy ez nem így működik, de tudjuk azt is, hogy ezen bizony lehet változtatni. Ha hiszed, ha nem, elég annyi, hogy naponta szánsz  magadra néhány percet. Arra, hogy elgondolkozol saját magadon. Tegyél fel magadnak néhány kérdést és miközben a válaszokon agyalsz, meglátod rájössz, milyen buta voltál.

Miért olyan fontos neked, hogy számodra érdektelen emberek mit gondolnak rólad? 
Képes vagy egész nap feszengeni egy ruhában csak azért, nehogy egy vadidegen, aki szembe jön veled az utcán, esetleg azt gondolja, nem is vagy csinos? Kit érdekel?

Szerinted a barátnőd azért szeretne veled csavarogni, mert topmodell vagy? Ha igen,  akkor ő nem barát! Felejtsd el!

Tetszeni akarsz a pasinak? Ha csak a dögös ruhádat nézi és azt, hogy tökéletes tested van-e, akkor nem téged akar!

Érted már miről beszélek? Ha még mindig nem, akkor jusson eszedbe, vannak, akik egy nyúlott polóban is olyan szexisen tudnak viselkedni. Egy egyszerű fehér blúzban is észbontóan csinosak. Másokon viszont, a legmárkásabb, legdivatosabb ruha sem tűnik fel. Mert nem a ruha tehet róla!

Nem az fog értékes emberré tenni, hogy milyen ruhát viselsz! Aki meg csupán ez alapján ítél meg, azt jó lesz, ha sűrgősen kizárod az életedből! Válassz olyan ruhát, amiben jól érzed magad és nem mások miatt, csakis önmagad miatt!

Nem számít, ha most a piros a divat. Szereted a citromsárgát? Akkor kapd fel a sárga polódat! Mindenkinek feltűnik majd, hogy ragyogsz, jókedvű vagy. Hiszen jól érzed magad benne. A pasik is imádják az eredeti nőket, a barátnőd pedig büszkén sétál veled végig a városon, mondván, milyen vagány vagy.

Meglátod, nem lesz szükséged több száz ruhára! Nem kell naponta kijelentened, hogy "nincs egy göncöm sem"

Ha tetszett, megoszthatod! Segítsünk egymásnak, ahol csak tudunk!

Facebookon is megtalálsz!













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?