HOGYAN TUDOD LEKÜZDENI A FÉLELMEIDET?



Életünk, mindennapjaink tele vannak félelmekkel, még ha olykor nem is vagyunk ennek tudatában! Miért félünk, vagy honnan ered a félelem? Vajon leküzdhető?

Először is tudnunk kell, hogy a félelem önmagában nem létezik. Valójában több negatív érzéshez kapcsolódik, így azokkal együtt van jelen életünkben. Ahhoz, hogy félelmeinket le tudjuk küzdeni, szükség van némi önismeretre és nem utolsó sorban önfejlesztésre!

Kicsit álljunk meg és gondoljuk át, hogyan telnek napjaink! Milyen az általános hangulatunk? Hogyan vesszük a hétköznapi akadályokat? Bizonyos emberek, bizonyos helyzetek milyen hatással vannak ránk?

Van olyan  akire haragszol? Akire féltékeny vagy? Van valami, ami elbátortalanít? Életed valamely területén sikertelennek érzed magad? Elsőre talán nem is gondolnád, de a harag, a féltékenység, a bátortalanság és a sikertelenség mind szoros kapcsolatban állnak a félelemmel!

Így tehát ezeket a negatív érzéseket ki kell zárnod az életedből és hidd el, félelmeid is elmúlnak! Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de nem is sürget senki sem! Adj magadnak időt! Gyakorolj! Ne az érzéseid irányítsanak Téged, Neked kell kontrollálni az érzéseidet! Ahhoz viszont, előbb változtatnod kell a gondolkodásodon! 
Hogyan kezdj hozzá?

Talán nagyobb lesz a lelkesedésed, ha elárulom, hogy amitől félünk, az az esetek nagy részében be sem következik! Ugye milyen megnyugtató?! Mert hát valljuk be, hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is beképzelni, amelyek negatív irányba terelik az életünket. Magyarul, azon aggódunk, ami még meg sem történt.

A másik egy nagyon egyszerű, ám de annál fontosabb lépés, amit megtehetsz! Szinte már közhely, mégis igaz! SOHASE ARRA GONDOLJ, AMITŐL FÉLSZ, CSAKIS ARRA, AMIT SZERETNÉL! Hogy ez így túl egyszerű? Lehet, de az élet néha sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk! Csupán mi vagyunk azok, akik túlbonyolítjuk! Minden csak akkor létezik, ha Te megteremted, akárcsak a gondolataidban is. Ha azon kapod magad, hogy megint a félelmeiden agyalsz, kezdj el valami jó dologra gondolni! Például arra, mit szeretnél elérni és hogyan tudnád megvalósítani!

Rengeteg olyan példa van az életünkben, amikor félelmeink hatására rosszul döntünk. Munkát keresünk, de el sem megyünk az interjúra, mert félünk, úgysem vesznek fel bennünket! Vagy megbeszélünk egy randit, de rögtön jönnek a kifogások, ezért, vagy azért, végül lemondjuk, mert mi van, ha az illető nem is minket akar. Utazni szeretnénk, de ahelyett, hogy néhány hétig, vagy hónapig spórolnánk, inkább legyintünk, hogy úgysincs rá pénzünk. Pedig valójában csak félünk.  Kinéztünk magunknak egy szuper ruhát, mégsem vesszük meg, mert hát mi van, ha megszólnak. Ismét FÉLÜNK! 

Bizonyára most már érted, hogyan teszi tönkre a mindennapjainkat, az egész életünket a félelem. 

Sőt, a fent említett példákból arra is rájöhettél, hogyan kapcsolódik a BÁTORTALANSÁG a félelemhez!  Hiszen azért nem mentünk el randizni, azért nem vettük meg az új ruhát, mert bátortalanok vagyunk! FÉLÜNK! Kicsit erősíteni kell az önbizalmunkat és menni fog az, meglátod! 

A HARAG szintén nem jó tanácsadó! És ne hidd, hogy mások hibája, ha haragot érzel! Talán elsőre nehéz elfogadni, de senki nem tud beléd haragot tenni! A harag érzése benned van, a Tiéd! Így aztán egyedül Te száműzheted az életedből! 

Haragot érzünk, ha megbántottak bennünket, ha igazságtalanok voltak velünk. Az a fő probléma, hogy mindig azzal foglalkozunk, mások mit mondanak, mit gondolnak rólunk! Kit érdekel? Két lehetőség van! Az egyik, hogy megveszed azt a dögös rucit, de a barátnőd szerint nem mutatsz benne túl előnyösen. Viszont elmész a randira és a pasi imádni fog! Jól döntöttél? IGEN! Hiszen nem érdekelt mások véleménye.

A másik lehetőség, hogy a ruhát sem veszed meg, a barátnődre is haragszol, amiért elmondta a véleményét, sőt a randiról is lemondtál! Leegyszerűsítve, minden szituációban jogod van eldönteni, hogy haragszol, vagy sem! Csak aztán ne feledd, ha a harag mellett döntesz, a saját életedet keseríted meg vele!!!

 A FÉLTÉKENYSÉG szintén kapcsolódik a félelemhez. Mégpedig úgy, hogy amikor féltékeny vagy, akkor saját magadat nyomod el. Úgy érzed, Te nem érsz annyit  mint a másik ember. Nincs önbizalmad! Ahogy már említettem, óriási hiba, ha mindig másokhoz hasonlítjuk magunkat. Ha egy társaságban több figyelem jut a barátnődnek, mint Neked, gondolkodj el rajta, vajon miért? Talán ha többet mosolyognál, ha kicsit lazábban viselkednél, elmesélnél egy jó sztorit, Te is legalább annyi figyelmet kapnál! FÉLTÉKENYSÉG helyett, próbálj napról napra jobb lenni! De ne másokat akarj túlszárnyalni, sokkal inkább saját magad! Mindig azt nézd, milyen voltál tegnap és milyen vagy ma! 

Miért érzed magad SIKERTELENNEK? Furcsa, az emberek nagy része nem tud válaszolni erre a kérdésre, csupán felsorolja, miben sikertelen. Néha azonban tudjuk a választ, de nehéz elfogadni az igazságot.

Azért vagy SIKERTELEN, mert nincs benned elég kitartás és mert nem tanulsz! Mindenből tanulnunk kell! A rossz döntéseinkből is! Ha valamit szeretnél elérni,  szeretnél valamiben sikeres lenni, azért bizony tenni kell és tanulni! Ha a barátnődnek gyönyörű szép virágai vannak, nálad viszont nem olyan szépek, az nem a barátnőd hibája! Ahelyett, hogy puffogsz, nézz utána, melyik virágnak milyen igényei vannak! TANULJ! Minél többet tanulsz, vagy olvasol egy adott témáról és kitartó vagy, hidd el, a siker nem marad el!!!

Láthatod mennyi minden kapcsolódik a félelmeinkhez! Tehát, csupán önmagunkon kell dolgozni ahhoz, hogy félelmeink megszűnjenek. Kezdheted azzal, hogy ha egyedül vagy otthon és zajt hallasz, ne pánikolj és ne zárkózz be a fürdőszobába, inkább nézd meg, járj utána  mi okozta a zajt! Sokkal egyszerűbb és megnyugtatóbb, mint órákon át bezárkózva lenni, míg valaki haza nem ér! 

A FÉLELEM leküzdésének legjobb módja, ha megtesszük azt, amitől félünk. Szerintem menj csak el arra az állásinterjúra, amitől annyira félsz! A legrosszabb ami történhet, hogy nem téged választanak. Na és akkor mi van? Nem dől össze a világ, nem katasztrófa. Majd felvesznek máshova! Legalább megpróbáltad! Sőt! Most már van némi tapasztalatod, így a következő interjún már bátrabban, magabiztosabban tudsz viselkedni!!!

Ami nagyon fontos, hogy adj magadnak időt! Ne türelmetlenkedj! Ne várd el magadtól, hogy egy nap alatt gyökeresen megváltozzon az életed! Minden apró, pozitív változást jegyezz fel, ez motiválni fog a rossz napokon! Látni fogod ki voltál tegnap és ki vagy ma! Ahogy már mondtam, ne másokhoz hasonlítsd magad! 

Aztán ne felejtsd el feljegyezni a sikerélményeidet sem! Írd meg nekünk is, miben fejlődtél és mit tettél érte! 

Ha tetszett, megoszthatod!
Megtalálsz facebookon is!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?