A sárgabarack hatása egészségünkre




A sárgabarack nem csupán ízletes, de egészséges is, éppen ezért igyekezzünk minél többet fogyasztani belőle! Nézzük, mit tud ez a zamatos gyümölcs!


Magas az A-, B17- és C- vitamin tartalma.
A sárgabarackban található béta-karotin véd a káros napsugaraktól, valamit óvja szemünk egészségét.

Ásványi anyagokban gazdag. A sárgabarackban található káliumnak fontos szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Található benne még kén, folsav, kalcium, foszfor.

Kiváló antioxidáns! Vírusölő, gyulladáscsökkentő, bakteriális fertőzések esetén is hasznos lehet. Méregtelenít, beindítja a zsírégető folyamatokat.

A magas rosttartalomnak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Alacsony a kalóriatartalma. Segíti az emésztést. Fogyasszuk székrekedés esetén is!

Elősegíti a máj méregtelenítését, a vérképzést. A szövetek és csontok újjáépítésében fontos szerepet játszik, ezért fiataloknak, időseknek egyaránt ajánlott!

 Külsőleg is hatásos. Kozmetikumok készítésénél is gyakran felhasználják. Nem csupán a gyümölcs húsát, de magját is. 

Arcpakolásként, a benne található ásványi anyagoknak köszönhetően, késlelteti az öregedési folyamatokat. Feszesíti a bőrt, megnöveli a sejtek élettartalmát.

A sárgabarack szezonja viszonylag rövid, használjuk ki ezt a néhány hetet! Fogyasszunk minél többet! Télen pedig befőttként, lekvárként, vagy aszalva!


Kövess facebookon is!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szigetköz - Földi paradicsom az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében

Miért érdemes Vaskeresztest felvenni a bakancslistánkra? - mutatjuk.

A PIACOZÁS VALÓBAN BOLDOGÍT? MIÉRT KELLENE GYAKRABBAN PIACRA JÁRNUNK?