A sárgabarack hatása egészségünkre
A sárgabarack nem csupán ízletes, de egészséges is, éppen ezért igyekezzünk minél többet fogyasztani belőle! Nézzük, mit tud ez a zamatos gyümölcs!
Magas az A-, B17- és C- vitamin tartalma.
A sárgabarackban található béta-karotin véd a káros napsugaraktól, valamit óvja szemünk egészségét.
Ásványi anyagokban gazdag. A sárgabarackban található káliumnak fontos szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Található benne még kén, folsav, kalcium, foszfor.
Kiváló antioxidáns! Vírusölő, gyulladáscsökkentő, bakteriális fertőzések esetén is hasznos lehet. Méregtelenít, beindítja a zsírégető folyamatokat.
A magas rosttartalomnak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet. Alacsony a kalóriatartalma. Segíti az emésztést. Fogyasszuk székrekedés esetén is!
Elősegíti a máj méregtelenítését, a vérképzést. A szövetek és csontok újjáépítésében fontos szerepet játszik, ezért fiataloknak, időseknek egyaránt ajánlott!
Külsőleg is hatásos. Kozmetikumok készítésénél is gyakran felhasználják. Nem csupán a gyümölcs húsát, de magját is.
Arcpakolásként, a benne található ásványi anyagoknak köszönhetően, késlelteti az öregedési folyamatokat. Feszesíti a bőrt, megnöveli a sejtek élettartalmát.
A sárgabarack szezonja viszonylag rövid, használjuk ki ezt a néhány hetet! Fogyasszunk minél többet! Télen pedig befőttként, lekvárként, vagy aszalva!
Kövess facebookon is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése